Ambulanciák Prevenciós és Szűrő Központ

Telefonáljon most!

egeszseg-logo

Amit tudni érdemes

Mind az aktív (izom), mind a passzív mozgásszerveknek (ízület, csontrendszer) számos veleszületett és szerzett megbetegedése fordul elő. Szakrendelésünk a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozik. A végtagok csontjainak és izületeinek betegségei, az izombetegségek egy része, valamint a gerinc csigolyáinak és a környező lágyrészeknek az elváltozásai tartoznak e szakterülethez.

A mozgásszervi panaszokat ellátó ortopéd szakrendelésünkön diagnosztikus és szűrő tevékenységet folytatunk. A rendelés keretében a felnőttkori mozgásszervi panaszok ellátásával és kezelésével foglalkozunk.

Az ortopéd orvos feladata, hogy a mozgásszervi panaszokkal hozzá forduló betegnél a panaszok okait megtalálja és az ennek megfelelő kezelést határozzon meg. A kivizsgálás során gyakran van szükség valamilyen képalkotó diagnosztikai eljárásra (RTG, CT, MR vizsgálatra), továbbá esetleg a társszakmák segítségére.

A szakorvos által megállapított elváltozások kezelése lehet műtéti és nem műtéti. A nem műtéti kezelések például gyógyszeres kezelés, fizikoterápia, gyógytorna stb. A műtéti kezelés során gyakran az elváltozás eltávolítását, korrekcióját végezi a szakorvos. Manapság a leggyakoribb műtét a protézis beültetés elsősorban a csípő- és térdízületbe. A műtétek nagy része egynapos sebészet keretében is elvégezhető. Nagyobb műtétek után ma már 5-6 nap után hazaengedjük szükség esetén rehabilitációs osztályra helyezzük a betegeket.

egeszseg-logo

Mikor ajánljuk?

A leggyakoribb betegségek

  • Csipőficam: a combcsont és csípő találkozásában lévő ízület veleszületett fejlődési rendellenessége. A megelőzésében, korai felismerésében rendkívül fontos a szűrővizsgálat. A betegséget a születéskor és a későbbi alapos felülvizsgálatok során fel lehet ismerni.
  • Teniszkönyök: a teniszkönyök az egyik leggyakoribb túlterheléses, a fokozott igénybevételéből eredő íngyulladás, valamint az izmok tapadási helyén lassan kialakuló csonthártyagyulladás. A teniszkönyök első tünete a fogásra, megfeszítésre történő fájdalom az alkar külső oldalán. A könyök külső oldala nyomásérzékeny lehet, megduzzadhat, az ízületi mozgások korlátozottak. Ez a fájdalom adott estben lesugározhat az alkarba, az ujjakba, adott esetben pedig akár a vállba is.
  • Lumbágó és isiász: Lumbágón (derékzsába) és isiászon (ülőidegzsába) az alsó deréktájon a derékba, a keresztcsont tájékába nyilalló, hirtelen fellépő fájdalmat értjük. Az ágyéki gerincoszlop feletti vastag hátizom heves fájdalma, melyet egyetlen rossz mozdulat is kiválthat. Az isiászos fájdalmak, a lumbágóval ellentétben, nem korlátozódnak csak a keresztcsont tájékára, hanem az ülepen át az egyik alsó végtagba (ritkán mindkettőbe) kisugárzódnak. A lumbágó (és az isiász is) merev, görcsös tartásba kényszeríti az érintettet, akinek a legtöbb mozdulat újabb nyilalló fájdalmat okozhat.
  • Gerincferdülés: A gerincferdülés (scoliosis) a gerincoszlop kóros oldalirányú elgörbülése, melyet a csigolyák egymáson való elmozdulása, elcsavarodása okoz. Tünetei a következők: az egyik oldali váll, illetve csípő magasabban helyezkedik el, sánta járás, hátfájdalom, csökken a fizikai terhelhetőség. A gerincferdülés kezelésében a legfontosabb elem a korai felismerés.
egeszseg-logo

Munkatársaink

Ambulanciánkon a legjobb szakrovosok és szaktanácsadok állnak az Önök rendelkezésére.

egeszseg-logo

Áraink

Az egyes nőgyászati vizsgálatok ára

SzolgáltatásÁr
Általános szakorvosi vizsgálat19.000 Ft
Kontroll szakorvosi vizsgálat17.000 Ft
IIntraarticularis injekció (injekció árát nem tartalmazza)12.000 Ft
...
Részletes árjegyzék
egeszseg-logo

Időpontok

Ortopéd vizsgálatok az alábbi időpontokban érhetőek el:

Szakorvosidopont
Dr. Szily TamásHétfő 15:00-18:00

Foglaljon időpontot most egyszerűen on-line az alábbi gombra kattintva.

Online foglalás

Vagy foglaljon telefonon a 06-1-782-6774 vagy a 06-30-427-1744-es telefonszámokon.