PrimaMedica - Bosnyák téri rendelő központ

Telefonáljon most!

egeszseg-logo

Amit tudni érdemes

Mind az aktív (izom), mind a passzív mozgásszerveknek (ízület, csontrendszer) számos veleszületett és szerzett megbetegedése fordul elő. Szakrendelésünk a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozik. A végtagok csontjainak és izületeinek betegségei, az izombetegségek egy része, valamint a gerinc csigolyáinak és a környező lágyrészeknek az elváltozásai tartoznak e szakterülethez.

A mozgásszervi panaszokat ellátó ortopéd szakrendelésünkön diagnosztikus és szűrő tevékenységet folytatunk. A rendelés keretében a felnőttkori mozgásszervi panaszok ellátásával és kezelésével foglalkozunk.

Az ortopéd orvos feladata, hogy a mozgásszervi panaszokkal hozzá forduló betegnél a panaszok okait megtalálja és az ennek megfelelő kezelést határozzon meg. A kivizsgálás során gyakran van szükség valamilyen képalkotó diagnosztikai eljárásra (RTG, CT, MR vizsgálatra), továbbá esetleg a társszakmák segítségére.

A szakorvos által megállapított elváltozások kezelése lehet műtéti és nem műtéti. A nem műtéti kezelések például gyógyszeres kezelés, fizikoterápia, gyógytorna stb. A műtéti kezelés során gyakran az elváltozás eltávolítását, korrekcióját végezi a szakorvos. Manapság a leggyakoribb műtét a protézis beültetés elsősorban a csípő- és térdízületbe. A műtétek nagy része egynapos sebészet keretében is elvégezhető. Nagyobb műtétek után ma már 5-6 nap után hazaengedjük szükség esetén rehabilitációs osztályra helyezzük a betegeket.

egeszseg-logo

Mikor ajánljuk?

A leggyakoribb betegségek

  • Csipőficam: a combcsont és csípő találkozásában lévő ízület veleszületett fejlődési rendellenessége. A megelőzésében, korai felismerésében rendkívül fontos a szűrővizsgálat. A betegséget a születéskor és a későbbi alapos felülvizsgálatok során fel lehet ismerni.
  • Teniszkönyök: a teniszkönyök az egyik leggyakoribb túlterheléses, a fokozott igénybevételéből eredő íngyulladás, valamint az izmok tapadási helyén lassan kialakuló csonthártyagyulladás. A teniszkönyök első tünete a fogásra, megfeszítésre történő fájdalom az alkar külső oldalán. A könyök külső oldala nyomásérzékeny lehet, megduzzadhat, az ízületi mozgások korlátozottak. Ez a fájdalom adott estben lesugározhat az alkarba, az ujjakba, adott esetben pedig akár a vállba is.
  • Lumbágó és isiász: Lumbágón (derékzsába) és isiászon (ülőidegzsába) az alsó deréktájon a derékba, a keresztcsont tájékába nyilalló, hirtelen fellépő fájdalmat értjük. Az ágyéki gerincoszlop feletti vastag hátizom heves fájdalma, melyet egyetlen rossz mozdulat is kiválthat. Az isiászos fájdalmak, a lumbágóval ellentétben, nem korlátozódnak csak a keresztcsont tájékára, hanem az ülepen át az egyik alsó végtagba (ritkán mindkettőbe) kisugárzódnak. A lumbágó (és az isiász is) merev, görcsös tartásba kényszeríti az érintettet, akinek a legtöbb mozdulat újabb nyilalló fájdalmat okozhat.
  • Gerincferdülés: A gerincferdülés (scoliosis) a gerincoszlop kóros oldalirányú elgörbülése, melyet a csigolyák egymáson való elmozdulása, elcsavarodása okoz. Tünetei a következők: az egyik oldali váll, illetve csípő magasabban helyezkedik el, sánta járás, hátfájdalom, csökken a fizikai terhelhetőség. A gerincferdülés kezelésében a legfontosabb elem a korai felismerés.
egeszseg-logo

Munkatársaink

Ambulanciánkon a legjobb szakrovosok és szaktanácsadok állnak az Önök rendelkezésére.

egeszseg-logo

Áraink

Az egyes nőgyászati vizsgálatok ára

SzolgáltatásÁr
Általános szakorvosi vizsgálat22.000 Ft
Kontroll szakorvosi vizsgálat20.000 Ft
Intraarticularis injekció (injekció árát nem tartalmazza)
Intramuscularis injekció (injekció árát nem tartalmazza)
Lágyrész injekció (injekció árát nem tartalmazza)
15.000 Ft
10.000 Ft
8.000 Ft
...
Részletes árjegyzék
egeszseg-logo

Időpontok

Ortopéd vizsgálatok az alábbi időpontokban érhetőek el:

Szakorvosidopont
Dr. Szily TamásHétfő 15:00-18:00

Foglaljon időpontot most egyszerűen on-line az alábbi gombra kattintva.

Online foglalás

Vagy foglaljon telefonon a 06-1-782-6774 vagy a 06-30-427-1744-es telefonszámokon.