Ambulanciák Prevenciós és Szűrő Központ
1147 Budapest, Csömöri út 18. (Bosnyák tér)
Tel: 06-1-782-67774
Tel: 16-30-434-1744

Szűrőközpontunkban a legmodernebb digitális technológiát használjuk a bőrelváltozások vizsgálatára, elemzésére és rögzítésére. A FotoFinder© videodermatoszkóp képalkotó rendszere, a mögötte lévő mesterséges intelligenciát használó elemző szoftver valamint bőrgyógyász szakorvosaink tapasztalata és szaktudása együttesen adja melanoma szűrés szolgáltatásunk elismerten magas színvonalát.

  1. Szűrővizsgálatunk minden esetben előzetes időpont foglalás alapján történik, időpontot kérni weboldalunkon online, vagy telefonon keresztül munkatársainknál lehetséges.
  2. A megbeszélt időpontban közvetlenül valamelyik bőrgyógyász szakorvosunkkal fog találkozni, ő fogja a szűrővizsgálatot elvégezni az Ön számára. A szűrővizsgálat az anyajegyek számától függően 15-30 percet vehet igénybe.
  3. Első lépésként szakorvosunk a teljes bőrfelületet szemrevételezi és kézi dermatoszkóp segítségével egy elsődleges vizsgálatot végez. Eközben kikérdezi napozási szokásairól, valamint esetleges közvetlen családi körben korábban előfordult melanomás vagy egyéb rákos betegségekről. Ezek az információk fontosak a kockázatok feltárása érdekében.
  4. Második lépésként szakorvosunk a Fotofinder videodermatoszkóp rendszerébe rögzíti azokat az anyajegyeket és bőrelváltozásokat, melyeket kockázatosnak ítél. Minden ilyen elváltozásról kettő vagy három kép készül, egy távoli, mely az anyajegy testen való elhelyezkedésének beazonosítására szolgál és egy nagyfelbontású 20-40 szeres nagyítású kép, mely részletgazdagon mutatja az anyajegy belső szerkezetét és egyéb paramétereit. A későbbi kontroll vizsgálat esetében ezeket a képeket hasonlítják egymáshoz és elemzik az esetleges elváltozásokat.
  5. A szakorvos a képalkotó és elemző szoftver adatai és a saját tapasztalatai alapján dönt arról, hogy az adott anyajegy igényel-e közvetlen beavatkozást (műtéti eltávolítás) vagy az átlagosnál szorosabb megfigyelést (kontroll 1-3 hónapon belül). A döntést minden esetben a szakorvos hozza, a mesterséges intelligencia az elemzésben van a szakorvos segítségére.
  6. A vizsgálat végén Ön egy szakorvosi leletet kap, mely tartalmazza az anamnézist, az Ön kockázati besorolását, a bőrgyógyász észrevételeit és a szükséges további teendőket. Minden esetben tartalmazza továbbá a javasolt kontroll időpontját is.

Amennyiben valamely bőrelváltozás műtéti eltávolítása válik szükségessé, úgy arra rendelőnkben közvetlenül van lehetőség sebész szakorvosunk által. A beavatkozásra szintén előzetes időpontfoglalás alapján van lehetőség, melyet a bőrgyógyászati vizsgálat után azonnal meg tud tenni kolléganőink segítségével. Az eltávolítás részét képezi a szövettani vizsgálat, mely megadja a választ arra, hogy van-e szükség további teendőre, vagy minden rendben volt.

FIGYELEM: a pigmenteket tartalmazó anyajegy eltávolítása csak és kizárólag sebészi kimetszéssel történhet, hogy az eltávolított szövetekből szakszerű szövettani vizsgálatot lehessen végezni. Tilos az anyajegyek égetése, fagyasztása, lézeres vagy egyéb roncsolásos eltávolítása!

A digitális melanoma szűrés ára

Bőrgyógyász szakorvos közreműködésével

Bankkártya
elfogadó hely
Egészségpénztár
Készpénz
fizetés